U suradnji sa studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, organiziramo online event na temu "Mitovi o zdravoj prehrani". Pridružite nam se 27.5.2021. u 18h.
READ MORE
Intolerancija na gluten
se javlja kod sve većeg broja ljudi. Gluten je proteinska komponenta i vezivno
tkivo u većini brašna koja se svakodnevno koriste. Postoji nekoliko znakova
koji mogu biti signali vašeg tijela da je razvijena osjetljivost na gluten.
Kako bi vam planeta ovog Uskrsa bila zahvalna, obojite pisanice
prirodnim bojama. Najpoznatija tehnika jest bojanje jaja kuhajući ih s korom od
luka. Ako vas zanima kako postići i druge prirodne boje, pročitajte naš
najnoviji blog.
Vuče li vas krevet nakon ukusnog i izdašnog obroka?
Problemi s umorom i koncentracijom nakon jela relativno su čest problem. Uzroci
umora mogu biti razni, poput veličine porcije ili pak vrsta hrane koju unosite
u organizam. Kako biste se riješili ovog problema koji može smanjiti kvalitetu
života, u nastavku donosimo savjete koji će vam pomoći spriječiti umor nakon
jela.
Danas obilježavamo
Međunarodni dan žena. Dan kada se ukazuje na važnost borbe za rodnu jednakost u
društvenim, ekonomskim i političkim pravima. U tekstu pročitajte kako je došlo
do obilježavanja ovog dana i što on znači u 2021.godini.
Briga o imunitetu važna je tijekom cijele godine, a posebno u prijelaznim godišnji dobima i sezonama gripe i prehlade. Sezona gripa i prehlada još traje, a bliži nam se i proljeće i proljetni umor. Idealno je vrijeme za jačanje imuniteta. U nastavku pročitajte koje biljke nam pomažu u tome i koje su naše preporuke!
READ MOREJeste li znali da je sva plastika koja se ikada proizvela još uvijek u nekom obliku na Zemlji? Oceani su puni plastičnog otpada, a procjenjuje se da oko 8 milijuna tona plastike godišnje ulazi u mora diljem svijeta te da oko 80 % onečišćenja svjetskih mora otpada na plastiku. Iz tog razloga nastao je zero waste - svjetski pokret koji promovira život bez stvaranja ikakvog otpada. U nastavku donosimo 5 savjeta kako da vam Božić 2020. bude prvi Božić s 0% otpada.
READ MOREBlack Friday poznati je dan rasprodaje, a često se produžuje na cijeli vikend, tjedan ili mjesec prodaje. Na All Natural web shopu smo po prvi puta obilježili ovaj dan, a rezultatima smo i više nego zadovoljni.
READ MORE'Božićna čarolija uz Bakin' mix' naziv je našeg drugog Facebook live eventa osmišljen povodom blagdana. Plan i program realizirali smo uz pomoć naših gostiju, a tko i što vas čeka na eventu pročitajte u nastavku.
READ MOREZaštita od sunca kremom za sunčanje neizmjerno je važna. Naravno da je najbolja zaštita kože ako se u potpunosti izbjegava sunce, što je naravno teško ostvariti. Suncu se ne treba izlagati kada su sunčeve zrake najjače, a to je između 11 i 17 sati i u to je vrijeme dobro koristiti razna pokrivala za glavu i kreme za sunčanje. No kako izabrati kremu koja najbolje odgovara koži?
READ MOREZašto čista kokosova voda poprima ružičastu boju? Riječ je o procesu kojeg pokreću prirodni kokosovi enzimi koji se aktiviraju u unutrašnjosti kokosa. Proces se zove oksidacija, a enzim - phenolase. Radi se o prirodnom antioksidansu koji kokosovoj vodi daje bogatu nutritivnu vrijednost i jedinstven okus.
READ MOREBakin' Mix is a gluten-free product line – the result of collaboration between the team from A1 All natural and Veronika Uravić Čolak, a multi-award winning designer from the Reedesign Studio Rijeka, who is the creator of the brand name and the designer of this product line.
READ MORESunčani i dugi dani su pred nama i svi se tome veselimo. No koliko dobrog nam sunce i toplina nosi, toliko može biti i štetno, a jedan od štetnih utjecaja možemo primijetiti i na našoj koži - to su UV zrake, od kojih kožu valja zaštiti. Dokazano je da boravak na suncu, a time i razgrađeni vitamin D, djeluje na povećanje energije, sudjeluje u izgradnji kostiju, a novija istraživanja tvrde da ublažava i znakove depresije. Međutim, prekomjerno izlaganje suncu može biti i štetno, naročito za našu kožu.
READ MORESvibanj je mjesec svjesnosti o celijakiji, a mi smo se ovoga puta odlučili posvetiti isključivo ovoj bolesti i cijeli mjesec obilježiti prehranom bez glutena - organizirali smo Facebook live event „Ispeci pa baki reci" u suradnji sa studenticama 4. godine marketinga Ekonomskog fakulteta u Rijeci. U nastavku pročitajte kako smo Facebook eventom podigli svijest javnosti o problemu celijakije.
READ MOREBriga o zdravlju trenutno je najvažnija tema i mnogi se pitaju kako izbjeći infekcije i zaraze, kako se prirodno od istih zaštiti, što konzumirati, a što izbjegavati. No, kako bismo ispravno postupili, trebamo biti informirani i znati što nam savjetuju epidemiolozi. Infekcije najčešće napadaju osobe s jednoličnom prehranom, osobe starije životne dobi i djecu.
READ MOREKratki i hladni dani iz organizma vuku puno energije, osobito u hladnijem dijelu godine kada tijelo žudi za mnogo više energije nego inače. Pročitajte recepte za 9 toplih napitaka koji su stvoreni za idealnu, toplu večer, a naročito se slažu s našim Rawbite pločicama.
READ MOREDošlo nam je vrijeme darivanja - postoji toliko mnogo vama dragih osoba kojima biste poklonili nešto posebno i drugačije. Od pomisli na poklon koji je osoban, dobro zamišljen i zbog kojeg ne morate opljačkati banku može vas obliti hladan znoj. Ali to ne mora uvijek biti nešto fizičko - postoji mnogo (održivih) alternativa.Došlo nam je vrijeme darivanja - postoji toliko mnogo vama dragih osoba kojima biste poklonili nešto posebno i drugačije. Od pomisli na poklon koji je osoban, dobro zamišljen i zbog kojeg ne morate opljačkati banku može vas obliti hladan znoj. Ali to ne mora uvijek biti nešto fizičko - postoji mnogo (održivih) alternativa.
READ MORELjepota dolazi iznutra? Naravno, zahvaljujući sljedećim namirnicama: orašastim plodovima, mrkvi, rajčici, kiviju, jajima, medu, ricoli, avokadu, acai bobicama i nezaobilaznom, maslinovom ulju. Dodavanje ovih namirnica na vaš tjedni meni ne samo da poboljšava vaše blagostanje i unos vitamina, već i vašem izgledu pruža sjajni i zdravi izgled. Bilo da je riječ o glatkoj koži, sjajnoj kosi ili čvrstim noktima - u našoj kuhinji mogu se pronaći neki od najboljih pomagača za ljepotu.
READ MORE
"Ispeci pa baki reci" prvi je naš Facebook live event osmišljen povodom obilježavanja Međunarodnog dana celijakije. Plan i program cijelog eventa realiziran je u suradnji sa studenticama Ekonomskog fakulteta u Rijeci. Što vas sve očekuje pročitajte u nastavku.
READ MORE
Ne
biste vjerovali koliko postoji zanimljivosti o kokosu za koje mnogi nisu čuli. Većina ljudi samo pomisli na smeđi orah s mnoštvom
dlakavih vlakana s čijom tvrdoćom samo otvaranje izgleda kao nemoguća misija. No, kokos u sebi krije mnogo više. U
nastavku donosimo brdo podataka o ovom troskom voću koje možda niste znali.
Zbog toga što ponekad postoje doktori u marketingu koji su
potpuno izmišljeni, htjeli bismo vam pokazati tko je zapravo naš Dr. Martins.
On zaista postoji…
Kako bi osigurale nutritivne potrebe, trudnice trebaju svoju prehranu zasnivati na povrću, voću, cjelovitim žitaricama, nemasnom mesu i ribi, a svojoj prehrani trebaju dodati multivitaminski pripravak kreiran za trudnice koji će osigurati potrebnu količinu folne kiseline i željeza.
READ MOREZima nas s lakoćom još uvijek čvrsto drži u svom mračnom stisku, ali što smo više svjesniji i više pripremljeni za proljeće i nove izazove, tim bolje. Svi znamo da prava snaga dolazi iz smirenosti i zato duboko udahnimo, napunimo baterije i posadimo sjeme za nove planove, uvedimo nove navike i nezaboravna iskustva.
READ MOREŠto može biti bolje od prirodnog napitka s profinjenom aromom, karakterističnim okusom i nutritivnim vrijednostima čiste, svježe i nježne kokosove vode? Ne samo što je zdrava, već je i ukusna.
READ MOREDolaze velike vrućine, stoga je vrlo važno tijelo održavati hidriranim. Kako voda čini 60% ljudskog organizma ključno je unositi dovoljne količine vode, jer organizam treba održati u ravnoteži – ne treba piti ni previše ni premalo tekućine.
READ MORE I grew up in an entrepreneurial family, where everyone was working and still does. It is probably part of my genetics, part of the environment in which I was raised and it is due to my parents and relatives, too. But in the end, it was my choice. As a girl I was dreaming of becoming the president of a multinational company - I called that manager. While my peers played outside, I rather spent my free time in my parents’ company, working, learning, and gaining experience. That was my playing time. And when the time came, I enrolled at the study of economics.